Het Noordelijk Sancy-massief

De rotsen Sanadoire en Tuillière in herfstlandschap
Inleiding: 

Dit arrangement verkent het gebied ten noorden van de Puy de Sancy. Uw wandelgebied ligt in het  Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne, het grootste natuurgebied van Frankrijk. Er zijn veel overblijfselen van vulkanische activiteit te zien, maar ook talloze watervallen, bronnen en natuurlijke meren, zoals het Lac de Guéry, het Lac d'Aydat en het Lac Chambon. zoals het Lac du Guéry en Lac Aydat  zoals het Lac du Guéry en Lac Aydat  zoals het Lac du Guéry en Lac Aydat   zoals het L  z zoals het Lac du Guéry en Lac Aydat  

Het gebied ten noorden van de Puy de Sancy is verrassend afwisselend. Open toppen met vergezichten worden afgewisseld met bossen en weiden. U loopt voornamelijk over karrensporen en smallere paadjes.

Op uw route komt u ook door een aantal aantrekkelijke dorpen en stadjes, die hun oorsprong in de Middeleeuwen hebben. De kerk van Saint-Nectaire is bijvoorbeeld een parel van Romaanse bouwkunst.

Maar er zijn ook resten zichtbaar uit nog vroeger tijden, zoals hunebedden uit de prehistorie en gallo-romeinse baden. 

De Pierre Longue - een prehistorische menhir
Beschrijving: 

De wandelvakantie door het noordelijk deel van het Sancy-massief is zeer afwisselend. En net zoals bij al onze arrangementen heeft u elke dag de keuze uit verschillende afstanden. Vanuit Le Mont-Dore is het bijvoorbeeld mogelijk om via Lac de Guéry en Lac de Servières naar uw volgende onderdak te wandelen.

Bij het Lac de Guéry hoort zeker een pauze bij het uitzichtspunt over de rotsen Tuilière en Sanadoire. Vlak langs deze rotsen wandelen behoort ook tot de mogelijkheden. Deze omweg voert ook naar Orcival – met zijn beroemde basiliek – en is zeker de moeite waard.

De Chaîne des Puys is gedurende een groot deel van deze wandelvakantie zichtbaar. Een aantal Puys (Puy de Charmont, Puy de Lassolas en Puy de la Vache) kunnen zelfs van dichtbij bewonderd worden.

In de buurt van Olloix en Saint-Nectaire zorgen de Gorges de la Monne, de Pierre Longue - een prehistorische menhir - en de Dolmen van Cournols en die van Saint-Nectaire voor afwisseling in het over het algemene uit bos en landbouwgebied bestaande landschap. Liefhebbers van langere dagafstanden kunnen zelfs de Grottes de Jonas aandoen. De meer dan 70 ruimtes van deze grotten, al in de 8e eeuw door monniken in de lava uitgehakt, zijn verspreid over 5 niveaus en door middel van gangen en wenteltrappen met elkaar verbonden. Er is zelfs een 12e eeuwse kapel met fresco’s te bewonderen.

De Vallée de Chaudefour en de Puy de Sancy – met 1.886m het hoogste punt van het Centraal Massief – zorgen voor veel wandelplezier. Er zijn zo veel mogelijkheden in dit deel van het gebied dat u maar liefst de keuze uit 8 varianten heeft waarbij wandelen indien gewenst gecombineerd kan worden met de kabelbaan van de Puy de Sancy of de funiculaire (tandradbaan) van Le Mont-Dore om zo op een knievriendelijke manier af te dalen.

Le Relais de Voissières
Mogelijke overnachtingsplekken: 

Mogelijke overnachtingsplekken bevinden zich in Le Mont-Dore, bij Lac d'Aydat, Olloix, Saint-Nectaire, Voissières, Besse en Fontaneix.

De accommodaties zijn zeer verschillend van aard; van een appartement in een meer dan 100 jaar oud hotel in een levendig bergdorp, via een redelijk afgelegen gîte in een gehucht in een mooie vallei tot een herberg in een hoog in de bergen gelegen nog in bedrijf zijnde boerderij. Maar alle accommodaties hebben met elkaar gemeen dat u er als wandelaar meer dan van harte welkom bent.

 

Onderstaande kaart toont het wandelgebied.

Op weg naar de Puy de Sancy
Voorbeeldprijs: 

Afhankelijk van het gewenste comfort en de beschikbare accommodaties kan de prijs voor dit wandelarrangement tussen de € 350 en € 420 per persoon (op basis van 2 personen) bedragen.

Inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • 4 avondmaaltijden 
  • Wandelkaarten, uitgebreide beschrijvingen en aanvullende informatie

Optioneel:

  • Bagagetransport - € 120 per reservering
  • 6 x lunchpakket - € 36 per persoon
  • GPS-huur - € 60 per week
  • Extra overnachting op basis van half-pension, ongeveer 45 € per persoon. Deze prijs varieert per accommodatie.